onsdag den 27. august 2014

Doctor Who, ADD og kortfilm

Hej alle.
Har ikke lige fået skrevet de sidste par dage, da der er en bestemt begivenhed som jeg gerne ville skrive om. Men for at gøre indlægget godt mangler jeg billeder, som Cinemaxx endnu ikke har fået lagt op på nettet, og min veninde kan ikke sende hendes billeder fra sit kamera, da hendes computer er til reparation. Så det er lidt noget øv.
Skriver dog lige kort om det alligevel, da der allerede nu er mange ting fra dagen som jeg har glemt:
Ser I, i lørdags var der "Doctor Who" screening på sæsonens første episode. Som ved 50 års jubilæum havde Cinemaxx holdt et lille event, hvor at en masse "Whovians"("Doctor Who" fans) fra hele Danmark kommer for at se afsnittet sammen.
Sidste gang tog min veninde og jeg meget tidligt derind. Faktisk sad vi og ventede foran salen i tre timer! Så denne gang tog vi derind så at vi ikke havde ligeså meget tid, men stadig så at vi kunne hænge ud med alle de andre før vi skulle derind.
Som nogen af jer måske kan gætte, var der en masse som "cosplayede"(cosplay=klæde sig ud som en karakter, enten fra fiktion, historie eller en som man selv har opfundet.) karakterne fra serien. Det gjorde jeg også selv. Havde sammensat et kostume ud fra ting jeg havde herhjemme, hvilket tog lidt tid, da karakteren skal forestille at være fra 1940'erne. Så tøjet skulle jo passe.
Som sagt har jeg endnu ikke nogen billeder ved hånden, men til højre kan I se et billede af den som jeg var klædt ud som.
Ikke for at blære mig, men brugte faktisk en gasmaske fra 2. verdens krig, Tyskland. Min jakke var vidst også fra den tid, dog fra Rusland.
Cinemaxx spurgte mig på et tidspunkt om de måtte tage et billede af mig, blev også stoppet af en fremmed som ville sige at mit kostume var rigtig fedt. Så jeg må da have gjort et eller andet rigtigt :)
Jeg har ikke tænkt mig at spoile noget om episoden, så den må i nu selv se. Kan dog sige at personligt bryder jeg mig ikke så meget om Capaldi som the Doctor. Han er bare ikke... Doktoren. De fortalte også i noget ekstra-materiale at det var med vilje at de ikke havde givet 12 noget specielt ved hans udseende. Hvilket jeg er meget utilfreds med. Det er jo det der gør at Doktoren også er Doktoren når at man kigger på ham!
Nå, nok om det. Lægger billeder ud når at jeg finder nogen.

I mandags var jeg på psyken for at få svar. Min mor havde nemlig fået mig undersøgt, da hun syntes at det var meget sært at jeg bliver ved med at have problemer med noget som at koncentrere mig. Vi fik så fortalt at jeg har ADD(attention deficit disorder), så nu er de ved at finde en tid, så at jeg kan få mere at vide angående medicin. De fortalte også at jeg har lidt angst og noget-som-jeg-ikke-kan-huske-hvad-hedder-som-handler-om-at-jeg-bekymrer-mig-for-meget. Men ikke nok til at få stillet en diagnose, så det kan nemt skyldes ADDen.

I dag skulle vi lave ønsker om hvad vi kunne tænke os at være ved første projekt. Vi skulle skrive tre ting på i rækkefølge, og så skulle læren ellers prøve at få det til at gå op.
Skrev:
1. Manus     
2. Instruktør
3. Scenograf

At være instruktør at jo stadig min store drøm, men vil hellere observere og lære af de andres fejl her ved første projekt, så at jeg kan få noget ud af det til næste projekt. Man lærer jo også meget af at se andre gøre noget dumt!
Er nu blevet manusskriftforfatter og scenograf, så det er jo meget godt.
Er i en gruppe på fem, så vi får travlt. Vi har vidst indtil på næste fredag, og vi skal jo nå at skaffe skuespillere og det hele!
Skriver nok noget mere om hvordan det går med det, en anden dag.

onsdag den 20. august 2014

Captain America banner og X-Factor auditions

I går, som nogen måske ved, var der X-Factor auditions i Aarhus. Ikke de auditions som man ser i TV'et, men de første auditions folk skal til, hvor at de dårligste og de bedste så bliver sendt videre.
Vidste faktisk ikke at det var der, og hvad jeg slet ikke vidste var, at det foregik på Godsbanen. Så klassens sædvanlige frokost-pause-pladser var optaget af en flok unge piger og deres forældre. Det så også ud til at der var en del af dem der var parat til at græde når at det skulle værre. Det er jo ikke alle der går videre.
Men helt ærligt, så er det altså også ofte forældrenes skyld, hvilket vi alle jo godt ved. Det er ligesom når at små børn tegner en tegning, som ingen egentlig ved hvad forestiller, og alligevel lader forældrene jo som om at tegningen er pæn, og hænger den så op på køleskabet. Bortset fra at hele familien-Danmark ikke sidder og griner af den grimme tegning.

Hvis dit barn ikke kan synge, så lad for Guds skyld være med at sende dem til X-Factor!

Nå, men vi fandt da så et bord hvor at vi kunne spise vores madpakker.
Faktisk, så sad vi lige ved siden af hvor at folk melder sig ind. Der var så også mange der havde meldt sig til over nettet, så dem der stod og tog imod folk, skulle jo også tjekke nettet og fjerne de navne som tydeligvis var falske. Hørte på et tidspunkt en af dem sige: "Den her må vidst være falsk. Der står Jesus Kristus."
Vi(os fra klassen som spiste der) jokede selvfølgelig lidt med at melde os til som en gruppe, men som I kan gætte meldte vi os -gudskelov- ikke til.


Som I kan se på overskriften, er der også en anden lille historie at fortælle som er sket siden sidst.
I mandags havde jeg egentlig aftalt med min mor at tage ud og købe ind. Men hun var meget træt, så min far tog med i stedet. Vi tog så til Randers Storcenter, da jeg også lige manglede nogle sorte nylonstrømper. Sorte nylonstrømper bliver altid væk eller går i stykker! Så min far var så rar at ville købe nogle til mig.
Eftersom at vi så var i Randers Storcenter, købte vi selvfølgelig ind i Kvickly. Som alle jo ved, er "Captain America: The Winther Soldier" lige kommet ud på DVD(og Blu-Ray), så selvfølgelig var der plakater over alt henne ved elektronik-afdelingen. Spurgte en af dem som arbejder der hvad der skulle ske med plakaterne efter at de ikke skulle bruge dem mere. Fik så at vide at de altid gik i stykker når at de blev taget ned. 
Gik så lidt videre og så så et stof-banner af filmen, som hang henne i et hjørne. Naturligvis spurgte jeg så hvad de havde tænkt sig at gøre med den, og om det evt. var noget som jeg kunne få fingrene i. Ham jeg snakkede med var en rigtig rar mand! Han sagde at egentlig skulle den bare smides ud, men at jeg gerne må få den. Fik den faktisk også kort efter, da han straks hentede en stige for at tage den ned! Han sagde at dem som kommer med plakaterne alligevel ikke ville lægge mærke til at den manglede, og vidste jo heller ikke noget om hvornår at de havde tænkt sig at fjerne dem, så det var ikke noget problem. 
Roste ham til skyerne. Den mand er lige nu på min Top 5 over yndlings ikke-kendte-mennesker!
Det er virkelig sjældent at butiks arbejderne vil af med de ting, da de teknisk set ikke har tilladelse til at give tingene videre. Men det skader jo aldrig at spørge, for man kan altid være heldig nok til at støde på en af de rare arbejdere.

Lidt mørkt billede, men I kan da se hvad det forestiller. ---->

Forresten så er jeg blev helt forelsket i Arizona Original(green tea w/ honey). Jeg mener: 12kr. i Netto for en så lækker te? Dét siger man ikke "Nej tak" til!

lørdag den 16. august 2014

Nyt navn til bloggen

I dag har generelt været en rimelig afslappet lørdag:
Jeg vågnede op kl. 10 til at min søster råbte farvel, da hun løb ud af døren for at nå bussen. Derefter lå jeg og lyttede til "Simon og Garfunkel" sange på Spotify og læste lidt på min iPad. Det gjorde jeg vel indtil kl. et eller to. Deromkring går jeg ud fra.
Stod så op, fik lidt morgenmad, og tøffede så på mit værelse igen. Har hygget mig med Netflix siden da.
Min søster fik så besøg af en veninde(som hun gik på gym med), som stadig er her, eftersom at hun har valgt at blive og sove. Det er måske også rimeligt smart siden de har indtaget lidt alkohol, og så vidt jeg ved, er hun kommet herhen i egen bil.

I går var jeg først på Potemkin, hvor at vi gennemgik meget om hvordan producer-instruktør-forholdet foregår i DK og USA o.l.
Derefter havde jeg en aftale med en ven om at mødes i Aarhus og få lidt mad. Planen var nu også at smutte i Netto og se om de havde nogle billige sorte nylonstrømper, da jeg altid står og mangler sådan nogle.
Hun havde så også taget sin kæreste med, da de to og en anden skulle ud og se en film om aftenen.
Netto'en i Aarhus havde desværre ingen nylonstrømper. Til gengæld havde de Arizona Green Tea til 12kr., så det går vel lige op.
Da jeg kom hjem fra Aarhus stod den ellers bare på frysepizza og afslapning. Min søster arbejde nemlig sent i går, og mine forældre er til et motorcykel træf, hvor at min far skal "sparke dæk"(kigge på mc'er) og min mor har meldt sig på som frivillig i en madbod. Tror vidst at et gammel-mands-band kaldt "Slade"(eller noget) og et ACDC-kopi-band optræder der. Anyway, de kommer først hjem søndag aften, så jeg skulle selv stå for at få noget at spise.

Som i nok kan se har jeg lavet et nyt navn til bloggen.
Blev træt af det gamle. Hvis I er i tvivl, så var det gamle en "Glee"-reference. Men Ryan Murphy er -efter min mening- en instruktør som er røv-ligeglad med det han laver, når at det først begynder at kede ham, fordi at han alligevel ikke kan få nye ideer til sine shows. Regner dog med at jeg lige ser "Glee" sæson 6, når at den kommer ud, bare for at se hvordan at det slutter.
Er ikke 100% sikker på at jeg beholder det her blog-navn/blog-titel, men prøver det da lige af. Syntes nemlig at det var lidt sjovt.

torsdag den 14. august 2014

Potemkin Film

Endnu engang må jeg undskylde for ikke at have skrevet i alt for lang tid!

Men I får lige en kort opsummering af hvad der er sket på det sidste:

Jeg var til en UU-vejleder et par gange, og vi fandt ud af at noget som produktionsskole eller ungdomhøjskole nok var en god idé, siden at jeg droppede ud af gymnasiet pga. stress. 
Vi blev også enige om at det var vigtigt at jeg hurtigst muligt kunne få mere på mit CV som havde noget mere med film at gøre, hvis jeg ville have en bedre chance for at blive film instruktør.
-
Jeg har så været ude og kigge på Gøglerskolen og Aarhus Produktionsskole. Begge steder var rigtig fede, men Gøglerskolens film-linje var ikke just det jeg søgte og så fortalte Aarhus Produktionsskole mig også, at deres film-linje var ved Potemkin Film, hvilket er et meget attraktivt sted for folk der prøver at komme ind på noget som filmskolen i KBH. Ikke nok med det, vil jeg stadig få penge af produktionsskolen for at gå der, så jeg behøves ikke at stresse over job osv.
-
Vi har så også kigget lidt ind på Egaa Ungdomshøjskole, og tænker at jeg rigtig gerne vil gå der. Men jeg kan først komme til åbent hus i Oktober. Så indtil videre er planen at halvdelen af de penge jeg tjener på Potemkin i det her halve år, går til at jeg selv betaler lidt for ungdomshøjskole, resten betaler mine forældre. Efter vinter starter jeg så på Egaa Ungdomshøjskole hvis jeg da ikke er kommet ind på Master Class(læs længere nede for forklaring), og efter den sommer tager jeg nok endnu et halvt år på produktionsskole(højst sandsynligt også Potemkin.)



Potemkin Film er en filmskole for unge og voksne som ønsker en uddannelse inden for film verdenen, eller bare gerne vil fjolle rundt og lære mere om film.

Stedet er opkaldt efter en gammel kendt film kaldt "Battleship Potemkin", som er kendt for sin berømte "trappe-scene". ----->


Man kan både gå på Potemkin via Aarhus Produktionsskole og en dagshøjskole.
Der er efterhånden blevet vundet en del priser for deres kortfilm mm.
Nogle af deres film kan findes på deres hjemmeside: www.potemkinfilm.dk
Der er to hold: grundholdet og Master Class. Begge varer 20 uger. Grundholdet er som du nok kan gætte, det grundlæggende du skal vide om det hele. Master Class derimod kan man søge ind på efter et halvt år på grundholdet. Man skal være dygtig for at gå videre til Master Class, og hvis man så går videre, kan man fokusere mere på ét emne, såsom lys, kipning, scenegrafi osv.

Jeg startede i mandags i sidste uge. På billedet ved siden af kan I se det gruppebillede vi tog første dag, lige efter at vi alle havde mødt hinanden. Det var lidt akavet. I kan selv gætte hvor at jeg står(hint: det er mig som står og ser alt for akavet ud ca. 10 lysår væk fra alle de andre.)
Ved ikke lige hvad der er med billedet, men vi ser alle lidt små og klumpede ud. Måske er det fordi at vi stod på et skråt tag...
Fra mandag til tirsdag i den her uge var vi (både grundholdet og Master Class) på lejr tur nær Skanderborg. Skemaet stod på nogle opgaver(film) hele dagen, hygge-fest med øl om aftenen og så oprydning dagen efter. De opgaver vi fik gik ud på at grundholdet blev delt op i fire små grupper(ca. seks på hvert hold) og så var der Master Class som ét hold. Vi skulle lave 15 spørgsmål, hvor at vi skulle lave små "sketches"/secener/parodier af film, og så skulle de andre gætte filmen. Det kunne f.eks. være en film som "Kvinden i buret", hvor at man jo så bare filmer en indstilling af en kvinde der sidder bag et hegn. Selvfølgelig var vi lidt mere kreative end bare det. Mellem de små sketches skulle vi så lave en overgang. Det kunne være hvad som helst. Vores gruppe valgte bare at have en af os til at sige noget som "Spørgsmål fem" mens at de lavede noget som at spise rugbrøds mad. Helt enkelt. Derudover skulle vi lave en kortfilm. Men vi fik ikke helt lov til selv at bestemme, vores lærer havde valgt et emne til hvert hold. Master Class fik Ninja Turtles og en genre som handler om at man græder meget(kan desværre ikke huske hvad man kalder den genre), et hold fik Transformers som en soap opera, western-horror(som i kan gætte endte de med at lave akavede scener hvor at de havde gryder på hovedet, lagde sig ned i foster-stilling på jorden, og vupti, så stod der en bil), et andet hold fik så Superman vs. Batman som en musical. Det hold jeg var på fik så (heldigvis) Hobbitten som en pre-teen drama. 
Vi sad længe og tænkte over hvordan vi skulle gøre det. Vores umiddelbare idé var at hobbitten ville barbere ben, hvilket den så ikke måtte for sin mor. Men så begyndte jeg og en anden så at snakke om at alle pre-teen film handler om en pige der bliver inviteret til "prom" af en highschool fyr.
Derefter fandt jeg så på at skatten som hobbitten skulle finde frem til, var det at komme til bal-nat.
Hobbitten var selvfølgelig den der pre-teen tøs, som skulle inviteres til bal.
Gandalf var highschool fyren, som spurgte Biblo om at følges med ham til ballet.
Dværgene var Hobbittens små, yngre søskende som hjalp hobbitten til balnat, på betingelse af, at de selv måtte komme med.
Dragen var så forældrene som nægtede Bilbo at komme hen til skatten(bal-nat).
Og så fik vi lige nævnt Gollum, som var en hjemløs fra Strøget. 
Ikke nok med det, sørgede vi også for at have citater med, så folk ikke var i tvivl om, hvem der var hvem.
Vi valgte så at kalde kortfilmen "Hobbitten -En uventet bal-nat".
Om aftenen skulle vi så gætte hinandens spørgsmål. Lærene gav ekstra point til dem med bedste spørgsmål osv. Vi vandt bedste kortfilm, hvilket gav ti ekstra point. Til slut havde mit hold flest point, så vi vandt en flaske champagne og håneretten det næste halve år.
Derefter hyggede vi ellers bare.

Endnu engang undskyld for at have glemt bloggen, håber at jeg husker den noget mere, men kan desværre ikke love noget!